Preposition – Exercise – 5

1. We are ……………. a powerful enemy.

(a)  up against
(b)  save for
(c)  on behalf of
(d)  none of these

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
2. …………… your comments, I’ll reply soon.

(a)  On board
(b)  By means of
(c)  With reference to
(d)  none of these

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
3. Come and sit ……………. me so that I can hear you better.

(a)  beside
(b)  under
(c)  on
(d)  none of these

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
4. Careful you don’t scratch the table! Better put a cloth ……………. it.

(a)  above
(b)  beside
(c)  over
(d)  none of these

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
5. She started to walk …………… the man, but he followed her.

(a)  down
(b)  away from
(c)  out of
(d)  none of these

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
6. It’s always your fault if you hit the car ……………. you.

(a)  on board
(b)  in front of
(c)  since
(d)  none of these

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
7. Does the sun rise ……………. dawn or at dusk ?

(a)  at
(b)  in
(c)  on
(d)  none of these

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
8. There were ten people ……………. the meeting.

(a)  at
(b)  on
(c)  on board
(d)  none of these

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.