Microsoft Word – Exercise – 1

1. Microsoft Word is an example of :

(a) An operating system
(b) A processing device
(c) Application software
(d) An input device

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
2. The blinking point which shows your position in the text is called :

(a)  Blinker
(b)  Cursor
(c)  Causer
(d)  Pointer

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
3. Which of these toolbars allows changing Fonts and their sizes ?

(a)  Standard
(b)  Formatting
(c)  Print Preview
(d)  All of these

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
4. A letter, memo, report or other file prepared by Microsoft Word is called a :

(a)  worksheet
(b)  slide
(c)  document
(d)  database

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
5. A graphic in a Word document can be :

(a)  increased in size by dragging it from the corner
(b)  trimmed using the corpping tool
(c)  sized using any of the sizing handles
(d)  all of the above

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
6. In MS Word frame can include :

(a)  Graphics
(b)  Text
(c)  Tables
(d)  All the above

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
7. On how many documents you can work simultaneously in MS Word ?

(a)  One
(b)  Two
(c)  More than two
(d)  Any number

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
8. Word automatically changes the font color of these :

(a)  E-mail address
(b)  Web Address
(c)  Mailing address in US
(d)  Both a and b

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
9. About pasting from the clip board :

(a)  A part of the clip board contents can be pasted
(b)  Whole of the contents of clip board can be pasted
(c)  Sometimes a and sometimes b
(d)  both a and b

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
10. You specify the save details of your file in the :

(a)  “Save as a file” dialog box
(b)  “Save the file as” dialog
(c)  “File save” dialog box
(d)  any of 1 and 2

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
11. Paragraph marks shows :

(a)  starting of a paragraph
(b)  data saved till the marked paragraph
(c)  that “Enter” key is pressed at that point to mark the end of the paragraph
(d)  current cursor position in the paragraph

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
12. When you move the mouse pointer towards the left side of the window, it changes from an I-beam to a right pointing arrow. This pointing area is referred to as :

(a)  selection bar
(b)  selection pointer
(c)  selection beam
(d)  Any of the above

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
13. Redo button is used to :

(a)  reverse a redo action
(b)  undo or redo an action depending on users choices
(c)  reverse an undo action
(d)  All the above

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
14. Which of the following is incorrect :

(a)  Headers are printed on the top of margins and footers are printed at the bottom of the margins.
(b)  Headers and footers normally carry information like page number, author name, dates, company names, etc.
(c)  No Headers and Footers are required in a single page document.
(d)  Word will not allow to have Header and Footer in a single page document.

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
15. Keyboard can be turn into Extend-Selection mode by pressing this key :

(a)  F3
(b)  F4
(c)  F7
(d)  F8

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
16. Using the print option :

(a)  entire document is printed
(b)  only current page is printed
(c)  any number of pages can be printed.
(d)  All the above

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
17. To select full document :

(a)  position the arrow pointer in the selection bar adjacent to the line and click the left mouse button once.
(b)  position the arrow pointer in the selection bar adjacent to the line and click the left mouse button twice.
(c)  position the arrow pointer in the selection bar adjacent to the line and click the right mouse button once.
(d)  position the arrow pointer in the selection bar adjacent to the line and click the right mouse button twice.

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
18. There are large number of templates that are provided by Microsoft Word :

(a)  these templates are for generating business documents
(b)  they have many built in formatting features
(c)  and the user can add his own to the existing list
(d)  all of the above

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
19. Auto Complete is a :

(a)  tip that helps to automatically complete the word or a text moment you type first four letters
(b)  tip that helps in strong the abbreviated spelling of a complete word or a text
(c)  facility to automatically save the complete document when the typing is over
(d)  facility to print the complete document

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
20. It is a template with the filename NORMAL. DOT that contains default menus, dialog box setting and styles. It is :

(a)  Global template
(b)  Frame
(c)  Field
(d)  Hanging indent

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
21. It refers to a title for a part of a document.

(a)  Header
(b)  Heading
(c)  Indent
(d)  Leader characters

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
22. What is MS-Word ?

(a)  A game
(b)  An Operating System
(c)  Word Processing Software
(d)  Typing tutor software

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
23. which of the following is the word processor in MS word ?

(a)  word pad
(b)  word
(c)  word perfect
(d)  word star

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
24. What program is used in MS-Word to check the spellings ?

(a)  Spellpro
(b)  Spellcheck
(c)  Outlook Express
(d)  All of these

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
25. Which key should be pressed to start a new paragraph in MS-Word ?

(a)  Down Cursor Key
(b)  Enter Key
(c)  Shift + Enter
(d)  Control + Enter

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
26. What should be done to change the word from ‘Kiil’ to ‘Kill’ ?

(a)  Insert
(b)  Add
(c)  Typeover
(d)  Any of these

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
27. Which option may be used to change page-size & margins ?

(a)  Page-setup
(b)  View
(c)  Tools
(d)  Data

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
28. Which of the following is the latest version of MS-Word ?

(a)  Word-97
(b)  Word-98
(c)  Word-ME
(d)  Word-13

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
29. If you click on the Undo button :

(a)  it will remove the old text and restore the new text back to your document
(b)  it will remove the new text and restore the original text back to your document
(c)  it will include the new text and remove the original text in your document
(d)  it will remove everything from the file

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
30. To cut the selected text, these keys should be pressed :

(a)  Ctrl + C
(b)  Ctrl + D
(c)  Ctrl + V
(d)  Ctrl + X

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
31. Which Toolbar in MS Word, allows you to directly access Internet while working in a Word document ?

(a)  Main Tool bar
(b)  Web Tool bar
(c)  Standard Tool bar
(d)  Graphics Tool Bar

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
32. Contents of clip board remain the same until :

(a)  new text is copied
(b)  new text is cut
(c)  close that document
(d)  All the above

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
33. When embedding an object into a document, one of the following occurs :

(a)  embedded object becomes a part of the document
(b)  embedded object remains outside object to the document, but loaded with the document.
(c)  both becomes a zip file
(d)  None of these

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
34. A major step before taking print of the document is :

(a)  to save the document
(b)  to set paper settings
(c)  to see print view of document
(d)  both b and c

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
35. Soft page breaks :

(a)  are induced by the user
(b)  are inserted by word automatically at the end of the page
(c)  can be deleted
(d)  are the one to show end of paragraph

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
36. New created entries for AutoText and AutoCorrect entries, they are stored in template document named as :

(a)  Normal
(b)  AutoDoc
(c)  TempDoc
(d)  storeDoc

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
37. Activating the Spelling and Grammar checker :

(a)  it displays the misspelled words in a dialog box.
(b)  highlights the misspelled words in the document.
(c)  allow user to either correct the misspell manually or select the correct spelling form a list
(d)  all the above

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
38. To select a line :

(a)  position the arrow pointer in the selection bar adjacent to the line and click the left mouse button once.
(b)  position the arrow pointer in the selection bar adjacent to the line and click the left mouse button twice.
(c)  position the arrow pointer in the selection bar adjacent to the line and click the left mouse button thrice.
(d)  Any of the above

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
39. Difference between AutoText and AutoCorrect is :

(a)  in the way they are created and put to use.
(b)  to insert an AutoText, user have to type first four letters and then press ‘enter’ key, whereas in case of AutoCorrect, user type the abbreviated name and the moment user press space bar key to move on the next word or type a punctuation mark, Word automatically replaces the name with its’ entry.
(c)  a way other than a and b
(d)  both a and b.

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
40. Word displays dots, they represent :

(a)  beginning of a paragraph
(b)  saving has been done till the marked paragraph
(c)  press of enter key to mark the end of paragraph
(d)  spaces between words

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
41. In the shading box the user select 25% to fill the box around the title with gray color. 25% means that the shading will be made of :

(a)  25% black dots and 75% white dots
(b)  75% black dots and 25% white dots
(c)  25% black dots and 25% white dots
(d)  75% black dots and 75% white dots

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
42. Using Thesaurus :

(a)  will help you to add precision and variety to your writing.
(b)  is just like a printed thesaurus, the Microsoft Word thesaurus provides synonyms and at times antonyms.
(c)  will also provides list of related words and different forms of the selected word.
(d)  All the above.

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
43. In the Print Preview window :

(a)  user can see overall appearance of one page or al the pages
(b)  user can see where text falls on a page before it continues on to the text page
(c)  once user examine his/her document, user can make finer adjustments to get the layout as per requirements
(d)  all of the above

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
44. It refers to a special document template in which form fields allow the user to complete the form online without affecting the text and formatting of the form. It is :

(a)  Global template
(b)  Frame
(c)  Form
(d)  Hanging indent

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
45. It is document consisting of boilerplate text and personalized information. It is :

(a)  Format
(b)  Font
(c)  Form letter
(d)  Form

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
46. It refers to the distance between text boundaries and page margins.

(a)  Header
(b)  Heading
(c)  Indent
(d)  Leader characters

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
47. What tool works best for word processing ?

(a)  IBM selectric
(b)  Typewriter
(c)  Computer
(d)  Microsoft Word

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
48. Which of the following is not a part of a standard office suit ?

(a)  File Manager
(b)  Image Editor
(c)  Database
(d)  Word Processor

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
49. An animated character that gives help in MS-Office is ………… .

(a)  Office Assistant
(b)  Office Worker
(c)  Comic Assistant
(d)  All of these

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
50. Which bar is usually located below the Title Bar that provides categorized options ?

(a)  Menu Bar
(b)  Status Bar
(c)  Toolbar
(d)  Scroll Bar

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.