Microsoft Excel – Exercise – 1

(a) (b) (c) (d) Answer : () [/su_spoiler]

Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
2. Which of the following is the latest version of Excel :

(a)  Excel 2002
(b)  Excel XP
(c)  Excel 2013
(d)  Excel ME

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
3. In Excel the intersection of a column and a row is called :

(a)  Cell
(b)  Grid
(c)  Table
(d)  Box

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
4. Anything that is typed in a worksheet appears :

(a)  in the formula bar only
(b)  in the active cell only
(c)  in both active cell and formula bar
(d)  in the formula bar first and when we press ENTER it appears in active cell

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
5. Crtl + C is equivalent to :

(a)  Copy
(b)  Cut
(c)  Paste
(d)  Delete

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
6. Roman Symbol for last column in an Excel sheet is represented by :

(a)  XFA
(b)  XFB
(c)  XFC
(d)  XFD

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
7. Which shortcut command is used to reach the next worksheet :

(a)  Page down
(b)  Ctrl + Page down
(c)  Ctrl + ->
(d)  Tab

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
8. Named the shortcut key to fill the value of just above cell :

(a)  Ctrl + D
(b)  Ctrl + E
(c)  Ctrl + T
(d)  Ctrl + O

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
9. By which option we can show and print the gridlines :

(a)  Page Setup
(b)  Format
(c)  Auto Format
(d)  Style

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
10. Which sign is used to specify a cell range :

(a)  : (colon)
(b)  / (slash)
(c)  * (asterisk)
(d)  – (hyphen)

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
11. By which menu we can protect our worksheet :

(a)  Tools
(b)  Format
(c)  Data
(d)  Window

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
12. The function TODAY( ) of Excel, enters the current :

(a)  system time in a cell
(b)  system date and time in a cell
(c)  system date only
(d)  time at which the current file was opened

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
13. Comments put in cells are called :

(a)  Smart Tip
(b)  Cell Tip
(c)  Web Trip
(d)  Soft Trip

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
14. Which menu option can be used to split windows into two ?

(a)  Format->Window
(b)  View->Window->Split
(c)  Window->Split
(d)  View->Split

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
15. We can convert existing Excel worksheet data and charts to an HTML document by using the :

(a)  Linking Assistant Wizard
(b)  HTML Assistant Wizard
(c)  Internet Assistant Wizard
(d)  Intranet Assistant wizard

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
16. Page Break command on the Insert menu will result in insertion of page break :

(a)  above the selected row
(b)  below the selected row
(c)  middle of the selected row
(d)  on the top of the current page

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
17. When we create a chart on a separate sheet in the same workbook it is called a :

(a)  view chart
(b)  view sheet
(c)  embedded chart
(d)  chart sheet

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
18. Which of the following is a popular DOS based spreadsheet ?

(a)  Excel
(b)  Word
(c)  Smart Cell
(d)  Lotus 1-2-3

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
19. A collection of worksheets is called :

(a)  Excel Book
(b)  Excel Book
(c)  Excel Sheets
(d)  Workbook

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
20. Which area in an Excel window allows entering values and formulas ?

(a)  Standard Toolbar
(b)  Menu Bar
(c)  Title Bar
(d)  Formula Bar

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
21. Pressing Crtl + A does the following :

(a)  Deletes the cell
(b)  Copies the content of cell
(c)  Select the entire work sheet
(d)  Delete the entire row

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
22. Which one is the shortcut key of Save :

(a)  F1
(b)  F6
(c)  F12
(d)  Ctrl + S

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
23. Which command is used to copy the formula not the value from one data to another :

(a)  Paste
(b)  Paste special
(c)  Ctrl + V
(d)  Hyperlink

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
24. Ctrl + I shortcut key is used to :

(a)  Formatting Cell
(b)  Invoke the goto option
(c)  Auto Fill
(d)  change the contents of a cell to italics

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
25. Which menu kept the fill command :

(a)  Insert
(b)  Edit
(c)  Format
(d)  Data

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
26. Which sign we use to enter formula :

(a)  =
(b)  /
(c)  *
(d)  –

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
27. How many types of cell references are available in Excel :

(a)  3
(b)  4
(c)  8
(d)  10

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
28. Excel worksheet data can be shared with Word document by :

(a)  Inserting an Excel file into Word
(b)  Copy and Paste Excel worksheet into Word document
(c)  Link Excel data in a Word document
(d)  All the above

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
29. Which of the following is not a valid data type in Excel ?

(a)  Number
(b)  Label
(c)  Character
(d)  Date/Time

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
30. Which elements of a worksheet can be protected from accidental modification ?

(a)  Contents
(b)  Objects
(c)  Scenarios
(d)  All the above

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
31. When we copy and paste Excel data into a Word document :

(a)  it automatically gets updated when data in Excel changes
(b)  we will be able to edit the data using Word editing features
(c)  we will be able to use Excel menus and toolbars to edit the data
(d)  a hyperlink is automatically created

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
32. When we print a worksheet, it automatically adds the :

(a)  name of our worksheet file and the page number to the footer area
(b)  name of our worksheet file to the header area and the page number to the footer area
(c)  name of our worksheet file and the page number to the header area
(d)  None of these

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
33. The comparison operators used in Excel to compute criteria’s are :

(a)  = , > , < , >=,
(b)  only =
(c)  only =, > and
(d)  only >= and

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
34. Files created with Lotus 1-2-3 have an extension :

(a)  .DOC
(b)  .XLS
(c)  .123
(d)  .WK1

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
35. Which of the following is not an example of a value ?

(a)  350
(b)  May 2, 2013
(c)  64%
(d)  Serial No. 50771

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
36. On saving a worksheet, the ‘Save As’ Dialog Box :

(a)  is used to open the saved Excel files
(b)  is used for saving the file for the first time
(c)  is used for saving the file by some alternative name
(d)  Both (b) and (c)

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
37. Crtl + O is equivalent to :

(a)  Save the file
(b)  Open a new file
(c)  Open an existing file
(d)  Delete a file

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
38. Which is the shortcut to Goto Option in Excel :

(a)  F5
(b)  F7
(c)  F8
(d)  F2

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
39. Which short cut command is used to insert the current time :

(a)  Alt + T
(b)  Alt + Shift + T
(c)  Shift + T
(d)  Ctrl + :

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
40. The formulas in Excel are made up of :

(a)  arithmetical operators and functions
(b)  only functions
(c)  only arithmetic operators
(d)  only symbols

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
41. Which menu kept the Goal seek command :

(a)  Data
(b)  Tools
(c)  Insert
(d)  Format

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
42. In which tool bar will you find Autosum short button :

(a)  Formatting Bar
(b)  Standard Bar
(c)  Clipboard Bar
(d)  Formula Bar

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
43. Which is the comparison operator :

(a)  =
(b)  /
(c)  *
(d)  ^

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
44. To change the cell reference C4:C9 to an absolute row and column reference, we would enter it as :

(a)  C4:C9
(b)  C$4:C$9
(c)  $C$4:$C$9
(d)  $C4:$C9

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
45. Comments can be added to cells using :

(a)  Edit->Comments
(b)  Insert->Comments
(c)  File->Comments
(d)  View->Comments

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
46. Getting data from a cell located in a different sheet is called ……….

(a)  Accessing
(b)  Referencing
(c)  Updating
(d)  Functioning

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
47. When we embed Excel worksheet into a Word document :

(a)  it leaves the data in its original Excel format and the data must be edited with Word features
(b)  it is inserted into Word
(c)  editing change the data and formatting gets changed in the original Excel worksheet
(d)  editing does not change the data and formatting in the original Excel worksheet

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
48. Selecting Landscape changes our page from :

(a)  a wide to tall orientation
(b)  a tall to wide orientation
(c)  a normal font size to a condensed one
(d)  a condensed font size to a normal one

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
49. When excel copies a formula from one cell to another, it identifies the number it needs by :

(a)  position
(b)  cell address
(c)  cell values
(d)  any of the above

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
50. The default MS Excel file extension is :

(a)  .XLR
(b)  .EXE
(c)  .EXL
(d)  .XLS

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.