Internet – Exercise – 1

1. IT stands for :

(a)  Picturing an event
(b)  Narrating a story
(c)  Writing a letter
(d)  Creating a drawing

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
2. Sending an e-mail is similar to :

(a)  Picturing an event
(b)  Narrating a story
(c)  Writing a letter
(d)  Creating a drawing

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
3. The process of a computer receiving information from a server on the Internet is known as :

(a)  pulling
(b)  pushing
(c)  downloading
(d)  transferring

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
4. Acronym www in www.google.co.in, stands for :

(a)  World Word in Wonder
(b)  World Wide Web
(c)  World Web is Widening
(d)  Wonderful World Web

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
5. Web site is a collection of :

(a)  HTML documents
(b)  Graphic files
(c)  Audio and video files
(d)  all of the above

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
6. Internet is governed by :

(a)  Ministry of I and B
(b)  IETF
(c)  Inter NIC
(d)  None of these

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
7. Which of the following protocols is used for WWW ?

(a)  FTP
(b)  HTTP
(c)  W3C
(d)  UDP

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
8. The communication protocol used by internet is :

(a)  HTTP
(b)  WWW
(c)  TCP/IP
(d)  All the above

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
9. Internet is :

(a)  Complex system
(b)  Decentralized system
(c)  Dynamic system
(d)  All the above

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
10. The first page that you normally view at a Web site is its :

(a)  Home page
(b)  Master page
(c)  First page
(d)  Banner page

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
11. Which of the following protocols is used by Internet mail ?

(a)  HTTP
(b)  TCP/IP
(c)  FTP
(d)  UTP

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
12. Some Web pages are divided into independent pages named as :

(a)  Excel
(b)  Outlook Express
(c)  Frames
(d)  Sub-page

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
13. What is a Home page ?

(a)  The main page of the website that serves as an index or table of contents for other documents stored at the site
(b)  The page that is displayed in a readable form
(c)  The screen saver that appears on the monitor while the PC is on
(d)  The page displaying information about the various sites on the internet

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
14. What is a website ?

(a)  A place from where we can get information in documents and files
(b)  A site that is owned by any particular company
(c)  A location on the World Wide Web
(d)  A place from where we can access internet

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
15. Who among the following pays for the internet ?

(a)  Google
(b)  The Government
(c)  Microsoft
(d)  Everyone pays for its part

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
16. What is the name of the list that stores the URLs of web pages and links visited in the past few days ?

(a)  Link list
(b)  Page list
(c)  History list
(d)  None of these

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
17. A stored link to a Web page, in order to have a quick and easy access to it later, is called :

(a)  Page list
(b)  Bookmark
(c)  History list
(d)  None of these

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
18. When you start a Web browser, the first Web page that gets loaded in the browser is called :

(a)  User Web page
(b)  First Web page
(c)  Beginning
(d)  None of these

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
19. Favorites are accessible from the …………. menu.

(a)  Start
(b)  File
(c)  Stop
(d)  None of these

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
20. What is an E-mail :
(A) An electronic mail that establishes person-to-person connectivity.
(B) It enables the computer users to send, store and retrieve messages by computer at any time of the day or night from any location.

(a)  Only (A)
(b)  Only (B)
(c)  Both (A) and (B)
(d)  Neither (A) nor (B)

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
21. Many Internet access tools provide bookmarks so that you can return to your favorites site without :

(a)  using your Internet connection
(b)  using keyboard or mouse on your PC
(c)  having to remember exactly how you got there
(d)  All the above

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
22. The first net work that planted the seeds of internet was :

(a)  ARPANET
(b)  NSF net
(c)  V net
(d)  I net

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
23. We often use ……….. for World Wide Web.

(a)  Network
(b)  Server
(c)  Web
(d)  None of these

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.