Computer Networking – Exercise – 1

1. Token Ring and Token Bus are types of :

(a) WAN
(b) LAN
(c) MAN
(d) None of these

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
2. Which of the following is not an application protocol in TCP/IP suit :

(a)  FTP
(b)  SMTP
(c)  SNMP
(d)  MRTP

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
3. Which protocol provides E-Mail facility among different hosts ?

(a)  SMTP
(b)  FTP
(c)  TELNET
(d)  SNMP

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
4. 117.9.200.104 is an :

(a)  Ethernet Address
(b)  IP Address
(c)  Computer Address
(d)  Any of the above

Answer
Answer : (b)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
5. What is the address given to a computer connected to a network ?

(a)  System Address
(b)  SYSID
(c)  Process ID
(d)  IP Address

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
6. For connection of the internet, you will need :

(a)  An IP address
(b)  A TCP/IP connection
(c)  An ISP
(d)  All the above

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
7. A user can get files from another computer on the Internet by using :

(a)  FTP
(b)  UTP
(c)  HTTP
(d)  a and b both

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
8. The server on the Internet is also known as a :

(a)  Repeater
(b)  Host
(c)  Gateway
(d)  ISP

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
9. In reality, Internet protocol recognizes only :

(a)  A postal mail address
(b)  A location of the host
(c)  An IP address
(d)  Server

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
10. For a small web site, one needs to buy space from the :

(a)  Network administrator
(b)  Telephone exchange
(c)  ISP
(d)  Internet Society

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
11. A host on the Internet finds another host by its :

(a)  Postal address
(b)  Electronic address
(c)  IP address
(d)  Name

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
12. What do you need to put your web pages on the WWW ?

(a)  A connection to the Internet
(b)  A web Browser
(c)  A web Server
(d)  All the above

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
13. Which of the following topology is least affected by addition emoval of a node ?

(a)  Ring
(b)  Star
(c)  Bus
(d)  Net

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
14. The Web server can be addressed by either its domain name or by the address in numerical :

(a)  Network host
(b)  IRC network
(c)  Archie
(d)  Gopher

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
15. Host differs from desktop computers in that they can handle :

(a)  Multiple connections
(b)  Single connection
(c)  No connection
(d)  All the above

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
16. Which of the following is not a network device :

(a)  Router
(b)  Switch
(c)  Modem
(d)  Bridge

Answer
Answer : (c)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.