Current Affairs Quiz 9 June 2015

1. Which one of the following is new director general of national security guard?

(a) R. C. Tayal
(b) Ajay Sen
(c) Vijay sharma
(d) Dasaradhi Rangacharya

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

2. Which one of the following is new chief information commissioner?

(a) Bhaskar Patel
(b) Ajay Sen
(c) Vijay sharma
(d) Prashant Thakur

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

3. Where was 16th edition of the International Indian Film Academy (IIFA) held? 

(a) India
(b) Nepal
(c) Malaysia
(d) Bhutan

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

4. Which one of the following appointed as the new chancellor of Nalanda University?

(a) Morarji Desai
(b) Amartya Sen
(c) George Yeo
(d) Kem Yan

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

5. Which one of the following is new central vigilance commissioner?

(a) B. K. Singh
(b) K. V. Chowdary
(c) Ajay Rathore
(d) Vipul Kumar

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

6. World Ocean Day observed on?

(a) 8 June
(b) 9 June
(c) 10 June
(d) 11 June

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

7. Who won Canada Grand Prix 2015 recently?

(a) Nico Rosberg
(b) Kimi Raikkonen
(c) Lewis Hamilton
(d) Sebastian Vettel

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

8. Which of the following will not be considered a valid proof of identity while opening an account with a  bank?

(a) PAN Card
(b) Driving Licence
(c) Electricity Bill
(d) Voter ID

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

9. The RBI is planning to introduce currency notes i n polymer or plastic on a trial basis in the denomination of? 

(a) Rs 5
(b) Rs 10
(c) Rs 20
(d) Rs 50

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

10. Newly elected J. P. Rajkhowa is governor of which one of the following state?

(a) Sikkim
(b) Mizoram
(c) Assam
(d) Arunachal Pradesh

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)
MORE INFORMATION
GATE Total InfoGATE 2019 BooksFree Notes
IES Total InfoIES 2019 BooksFree Mock tests
JAM Total InfoJAM 2019 BooksEngg Diploma
PSUs Total InfoM Tech Total InfoUGC NET Total Info
ENGINEERING BRANCHES
Aerospace EngineeringCivil Engineering Physics
Geology and GeophysicsMining EngineeringComputer Science
Agricultural Engineering Chemical Engineering Architecture and Planning
Instrumentation EngineeringMetallurgical EngineeringElectrical Engineering
Production and Industrial EngineeringElectronics and Communication EngineeringTextile Engineering and Fibre Science
MathematicsInformation TechnologyEngineering Sciences
Biotechnology Petroleum EngineeringLife Sciences
Mechanical EngineeringChemistry
What is McqSeries.com?

McqSeries.com is an online forum for multiple choice questions. This forum would be really-really helpful for those candidates who are preparing for various technical as well as non-technical examinations.

Why McqSeries.com?

Here at McqSeries.com you will find all important Mcqs, Notes, Interview Questions useful for Union Public Service Commission (like Civil Services Examination, Engineering Services Examination, Special Class Railway Apprentice, National Defence Academy, Combined Defence Services, etc.), Staff Selection Commission (like Combined Graduate Level, Junior Engineer, Food Corporation of India etc.), various public sector units (like DRDO, DMRC, BARC, BSNL, ONGC, etc.), Graduate Aptitude Test in Engineering (GATE), Indian Institute of Technology Entrance Examination(IIT-JEE) etc. and many other national and state level examination.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.