pulse Click on Answer tab for Answers.

Current Affairs Quiz 8 June 2015

1. Name the author of the book “The Lowland” ?

(a) Kiran Desai
(b) Arundhati Roy
(c) Jhumpa Lahiri
(d) Anita Desai

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

2. What is the name of the winter storm that hit US in Jan 2015?

(a) Juno
(b) Elena
(c) Baker
(d) Katrina

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

3. Patrick Modiano was awarded the 2014 Noble Prize for ……….. ?

a) Physics
(b) Medicine
(c) Economic Sciences
(d) Literature

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

4. Which pairs of countries and their central banks are not matched correctly?

(a) Canada-Reserve Bank of Canada
(b) Switzerland-Swiss National Bank
(c) UK-Bank of England
(d) Sri Lanka-Central Bank of Sri Lanka

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

5. Phee Teik Yeoh, is the present CEO ……… in India?

(a) GoAir
(b) Indigo Airlines
(c) Vistara Airlines
(d) Spicejet

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

6. What is the full form of ‘ECB’ ?

(a) Essential Commercial Banking
(b) European Credit Borrowing
(c) External Credit For Business
(d) External Commercial Borrowing

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

7. Which of the following institutions is involved mainly in granting Housing Loans?

(a) RBI
(b) SBI
(c) IBA
(d) HDFC

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

8. Whose signature is found on a 50 rupee currency note in India?

(a) President of India
(b) Governor, RBI
(c) Finance Minister
(d) Prime Minister of India

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

9. Monetary Policy as an arm of the economic policy is administered by?

(a) Government of India
(b) Reserve Bank of India
(c) State Bank of India
(d) Governments of the respective states

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

10. Which of the following is not the name of a Banking Organisation?

(a) HDFC
(b) IDBI
(c) YES
(d) SEBI

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

4 comments

  1. I really appreciate your work. god bless you.

  2. admin sir plz tell that is this work for kvs prt exam?

    • Hello Krishna,

      Yes in KVS exam they generally asked 6-8 months GK before exam.
      This GK series will surely help you in your KVS exam. You please be regular with this series. This series will not take more than 5 minutes of you on daily basis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.