Current Affairs Quiz 6 June 2015

1. Who is the author of the book titled ‘Forge Your Future’?

(a) Akhil Sharma
(b) Arun Kumar
(c) A.P.J. Abdul Kalam
(d) khushwant singh

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

2. Which gas reacts with hydrocarbon to create smog?

(a) Phosphor dioxide
(b) Nitrogen dioxide
(c) Carbon dioxide
(d) none of the above

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

3. Delhi was made Union territory in which year?  

(a) 1911
(b) 1947
(c) 1950
(d) 1956

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

4. The liquid drops or gas bubbles are always spherical due to? 

(a) Surface tension
(b) Earth’s gravitational force
(c) Atmospheric pressure 
(d) none of the above

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

5. Arakan Yoma is the extension of the Himalayas located in? – 

(a) China
(b) Myanmar
(c) Bhutan
(d) Nepal

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

6. Who is the author of the book ‘Imaging India’?

(a) Nikhil Sharma
(b) Nandan Nilekani
(c) A.P.J. Abdul Kalam
(d) khushwant singh

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

7. Ebola virus takes its name from a? 

(a) lake
(b) river
(c) waterfall
(d) mountain

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

8. What is the anti-corruption helpline number in Delhi?

(a) 1001
(b) 1011
(c) 1021
(d) 1031

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

9. Which airport bags golden peacock national quality award?

(a) Mumbai
(b) Kolkata
(c) Madras
(d) Delhi

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

10. Edu-Cloud for digital education is launched by?

(a) Microsoft
(b) Wipro
(c) Apple
(d) Google

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)
GATE Total InfoGATE 2019 BooksFree Notes
IES Total InfoIES 2019 BooksFree Mock tests
JAM Total InfoJAM 2019 BooksEngg Diploma
PSUs Total InfoM Tech Total InfoUGC NET Total Info

General Knowledge Books

McqSeries.com is an online forum for multiple choice questions. This forum would be really-really helpful for those candidates who are preparing for examination conducted by Union Public Service Commission (like Civil Services Examination, Engineering Services Examination, Special Class Railway Apprentice, National Defence Academy, Combined Defence Services, etc.), Staff Selection Commission (like Combined Graduate Level, Junior Engineer, Food Corporation of India etc.), various public sector units (like DRDO, DMRC, BARC, BSNL, ONGC, etc.), Graduate Aptitude Test in Engineering, Indian Institute of Technology Entrance Examination etc. and many other national and state level examination.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares
GATE, IES & PSUs Total Information & GuidanceCheck Here!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.