Current Affairs Quiz 5 June 2015

1. Who is the Leader of Opposition in Delhi Assembly currently?

(a) Jagdish Pradhan
(b) Vijender Gupta
(c) Om Prakash Sharm
(d) Nitish Yadav

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

2. Which player recently became England’s highest wicket-taker in Test cricket?

(a) Stuart Board
(b) Joe Root
(c) Alastair Cook
(d) James Anderson

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

3. World Environment  Day was observed globally on?

(a) 3 June
(b) 4 June
(c) 5 June
(d) 6 June

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

4. What is the theme of World Environment Day 2015 ?

(a) Healthy Heart Beat, Healthy Blood Pressure.
(b) Focus is on Adolescent Pregnancy.
(c) Seven billion dreams. One planet. Consume with care.
(d) Blessed are the poor in spirit, for theirs is the kingdom of heaven.

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

5. US President Barack Obama has recently honored whom with ‘Champion of Change’ award?

(a) Kailash Satyarthi
(b) Venkatraman Ramakrishnan
(c) Sachin Tendulkar
(d) Satya Nadella

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

6. Who recently took charge as the new spokesperson of External Affairs Ministry?

(a) Syed Akbaruddin
(b) S Jaishankar
(c) Arun Kumar Singh
(d) Vikas Swarup

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

7. Aroon Purie, who was recently chosen as the ‘Editor of the Year’ is the Editorin-Chief of which group?

(a) The Hindu
(b) Times of India
(c) India Today
(d) NDTV

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

8. Venkadarath Saritha was recently appointed as the first female driver by Transport Corporation of which state?

(a) Kerala
(b) Bihar
(c) Tamil Nadu
(d) Delhi

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

9. Who is Chief Election Commissioner currently?

(a) Nasim Zaidi
(b) K G Balakrishnan
(c) V S Sampath
(d) None of these

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

10. Who won Bahrain Grand Prix 2015 recently?

(a) Nico Rosberg
(b) Kimi Raikkonen
(c) Lewis Hamilton
(d) Sebastian Vettel

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.