Current Affairs Quiz 31 May 2015

1. Which country has recently developed an anti-ballistic missile system called “David’s Sling”?

(a) Saudi Arabia
(b) Russia
(c) China
(d) Israel

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

2. Who recently took charge as India’s first cyber security chief under the Prime Minister’s Office (PMO)?

(s) Ram Sewak Sharma
(b) Ramesh Negi
(c) Gulshan Rai
(d) Nasim Zaidi

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

3. Pedro Cateriano Bellido was recently appointed as Prime Minister of which country?

(a) Bolivia
(b) Peru
(c) Chile
(d) Nigeria

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

4. Which player recently defeated Saina Nehwal in the semi-finals of Malaysia Open Super Series Premier badminton tournament?

(s) Li Xuerui
(b) Saina Nehwal
(c) Carolina Marin
(d) Wang Shixian

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

5. Michael Rudenko, a committee member of the Minor Planet Center on 1 April 2015 officially named a minor planet in the name of which Indian sports person?

(a) Sachin Tendulkar
(b) Sania Mirza
(c) Dhyan Chand
(d) Vishwanathan Anand

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

6. Who among the following has resigned as the president of the International Cricket Council (ICC) on 1 April 2015?

(a) Mustafa Kamal
(b) Mahbubul Anam
(c) N Sreenivasan
(d) David Richardson

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

7. Reserve Bank of India (RBI) on 2 April 2015 celebrated its ____th anniversary?

(a) 70th
(b) 60th
(c) 80th
(d) 85th

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

8. Amaravathi was recently selected by which state government as its new capital city?

(a) Telengana
(b) Karnataka
(c) Odisha
(d) Andhra Pradesh

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

9. Name India’s first Scorpene submarine which was recently launched for sea trials?

(a) INS Alleppy
(b) INS Vikrant
(c) INS Kalvari
(d) INS Pigeon

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

10. Farida Khambata was on 1 April 2015 appointed as the first woman independent director of which company, in it’s 103-year history?

(a) Reliance Industries Ltd
(b) Aditya Birla Group
(c) Jindal Steel & Power Ltd
(d) Tata Group

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)
GATE Total InfoGATE 2019 BooksFree Notes
IES Total InfoIES 2019 BooksFree Mock tests
JAM Total InfoJAM 2019 BooksEngg Diploma
PSUs Total InfoM Tech Total InfoUGC NET Total Info

General Knowledge Books

McqSeries.com is an online forum for multiple choice questions. This forum would be really-really helpful for those candidates who are preparing for examination conducted by Union Public Service Commission (like Civil Services Examination, Engineering Services Examination, Special Class Railway Apprentice, National Defence Academy, Combined Defence Services, etc.), Staff Selection Commission (like Combined Graduate Level, Junior Engineer, Food Corporation of India etc.), various public sector units (like DRDO, DMRC, BARC, BSNL, ONGC, etc.), Graduate Aptitude Test in Engineering, Indian Institute of Technology Entrance Examination etc. and many other national and state level examination.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares
GATE, IES & PSUs Total Information & GuidanceCheck Here!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.