Current Affairs Quiz 3 June 2015

1. India’s first International Financial Services Centre (IFSC) recently became operational at GIFT City of which state?

(a) Kerala
(b) Maharashtra
(c) Karnataka
(d) Gujarat

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

2. Sania Mirza on 12 April 2015 created history by becoming the first female tennis player from India to achieve the world number one rank in doubles. She overtook which player to achieve this?

(a) Sara Errani
(b) Martina Hingis
(c) Roberta Vinci
(d) Cara Black

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

3. Bharat Heavy Electricals Ltd (BHEL) recently commissioned 600 MW thermal power project in which state?

(a) Madhya Pradesh
(b) Chhattisgarh
(c) Tamil Nadu
(d) Haryana

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

4. Aam Aadmi Party rebels Yogendra Yadav and Prashant Bhushan on 14 April 2015 rallied their supporters and announced a separate group called?

(a) Hindustani Awam Morcha
(b) AAP the Rebel
(c) Swaraj Abhiyan
(d) None of these

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

5. Union Home Ministry has recently decided to rename the tourist visa-on-arrival scheme as?

(a) e-tourist visa
(b) e- arrival visa
(c) tourist e-visa
(d) arrival e-visa

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

6. Who won the Chinese Grand Prix racing 2015 on 12 April 2015?

(a) Nico Rosberg
(b) Sebastian Vettel
(c) Lewis Hamilton
(d) Kimi Raikkonen

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

7. Ministry of Water Resources, River Development & Ganga Rejuvenation has recently constituted a ‘Task Force’ on Interlinking of Rivers. The Task Force would be chaired by?

(a) T. S. R. Subramanian
(b) Madav Gadgil
(c) Rakesh Jhunjhunwala
(d) BN Navalawala 

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

8. Which Bank in India recently launched a mobile banking app named ‘WatchBanking’, designed specifically for the Apple Watch, becoming the first  bank in India to do so?

(a) Bank of Baroda
(b) State Bank of India
(c) ICICI Bank
(d) HDFC Bank

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

9. Which country won Sultan Azlan Shah Hockey Tournament 2015 recently?

(a) Australia
(b) India
(c) Malaysia
(d) New Zealand

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

10. Who emerged as winner of the 2015 Time magazine 100 reader’s poll?

(a) Lady Gaga
(b) Narendra Modi
(c) Xi Jinping
(d) Vladimir Putin

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)
GATE Total InfoGATE 2019 BooksFree Notes
IES Total InfoIES 2019 BooksFree Mock tests
JAM Total InfoJAM 2019 BooksEngg Diploma
PSUs Total InfoM Tech Total InfoUGC NET Total Info

General Knowledge Books

McqSeries.com is an online forum for multiple choice questions. This forum would be really-really helpful for those candidates who are preparing for examination conducted by Union Public Service Commission (like Civil Services Examination, Engineering Services Examination, Special Class Railway Apprentice, National Defence Academy, Combined Defence Services, etc.), Staff Selection Commission (like Combined Graduate Level, Junior Engineer, Food Corporation of India etc.), various public sector units (like DRDO, DMRC, BARC, BSNL, ONGC, etc.), Graduate Aptitude Test in Engineering, Indian Institute of Technology Entrance Examination etc. and many other national and state level examination.

2 comments

  1. Very useful stuff.thanku very much

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares
GATE, IES & PSUs Total Information & GuidanceCheck Here!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.