Current Affairs Quiz 29 May 2015

1. Indian Space Research Organisation (ISRO) on 28 March 2015 successfully launched India’s fourth navigation satellite named?

(a) IRNSS 1-E
(b) IRNSS 1-D
(c) IRNSS 1-C
(d) IRNSS 1-B

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

2. Poonam Mahajan recently became the first woman president of which among the following sports Federation?

(a) Basketball Federation of India
(b) All India Football Federation
(c) Badminton Association of India
(d) Sports Authority of India

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

3. Who was crowned fbb Femina Miss India World 2015 recently?

(a) Koyal Rana
(b) Navneet Kaur Dhillon
(c) Vanya Mishra
(d) Aditi Arya

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

4. Which state government recently passed a law that bans the slaughter, trading and unauthorised transportation of camels?

(a) Rajasthan
(b) Maharashtra
(c) Himachal Pradesh
(d) Jammu and Kashmir

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

5. Who was recently honoured with Bishwaratna Dr Bhupen Hazarika International Solidarity Award 2015?

(a) Adoor Gopalakrishnan
(b) Shashi Kapoor
(c) Amitabh Bachchan
(d) Yash Chopra

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

6. Who recently won the men’s singles title at the India Open Super Series 2015?

(a) Chen Long
(b) Lin Dan
(c) K. Srikanth
(d) Viktor Axelsen

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

7. Isro launched India’s 4th navigation satellite IRNSS 1D recently using?

(a) PSLV-C27
(b) PSLV-C29
(c) PSLV-D24
(d) PSLV-E21

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

8. Saina Nehwal recently won women’s singles crown of the India Open Super Series Badminton tournament defeating which player?

(a) Carolina Marin
(b) Ratchanok Intanon
(c) LI Xuerui
(d) Wang Shixian

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

9. Who won the Malaysian Grand Prix racing on 29 March 2015?

(a) Nico Rosberg
(b) Lewis Hamilton
(c) Sebastian Vettel
(d) Fernando Alonso

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

10. Which country recently won the ICC Cricket World Cup 2015?

(a) South Africa
(b) Australia
(c) New Zealand
(d) India

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)
GATE Total InfoGATE 2019 BooksFree Notes
IES Total InfoIES 2019 BooksFree Mock tests
JAM Total InfoJAM 2019 BooksEngg Diploma
PSUs Total InfoM Tech Total InfoUGC NET Total Info

General Knowledge Books

McqSeries.com is an online forum for multiple choice questions. This forum would be really-really helpful for those candidates who are preparing for examination conducted by Union Public Service Commission (like Civil Services Examination, Engineering Services Examination, Special Class Railway Apprentice, National Defence Academy, Combined Defence Services, etc.), Staff Selection Commission (like Combined Graduate Level, Junior Engineer, Food Corporation of India etc.), various public sector units (like DRDO, DMRC, BARC, BSNL, ONGC, etc.), Graduate Aptitude Test in Engineering, Indian Institute of Technology Entrance Examination etc. and many other national and state level examination.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares
GATE, IES & PSUs Total Information & GuidanceCheck Here!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.