Current Affairs Quiz 26 May 2015

1. Which of the following journalists has been conferred with the RedInk Award for lifetime achievement?

(A) Arnab Goswami
(B) Prannoy Roy
(C) Shekhar Gupta
(D) Krishna Prasad

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

2. Which organization has been entrusted with the responsibility of issuing e-tickets for entry to Taj Mahal and the Humayun’s Tomb?

(A) SBI
(B) IRCTC
(C) NIC
(D) HDFC

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

3. Which country has emerged as champions at President’s Cup Boxing Tournament?

(A) India
(B) Mongolia
(C) Indonesia
(D) Japan

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

4. Which city is famous for the Chithirai festival, one of world’s longest festivals?

(A) Madurai
(B) Patna
(C) Ahmadabad
(D) Mysore

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

5. Which of the following two Indians have recently won the Whitley award for their contribution to wildlife conservation?

(A) Ananda Kumar and Pramod Patil
(B) Ullas Karanth and Anil Kumar
(C) Pramod Patil and Ullas Karanth
(D) Krishna Singh and Navin Patil

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

6. Omar al-Bashir, has been re-elected as president of which country?

(A) Syria
(B) Sudan
(C) Iran
(D) Ukraine

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

7. As per data, which are the two Indian cities at highest risk of being devastated by an earthquake?

(A) Guwahati and Nagpur
(B) Nagpur and Srinagar
(C) Guwahati and Srinagar
(D) Jamnagar and Guwahati

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

8. Which of the following leaders has been recently honored with Officer of the Legion of Honor, the highest French civilian distinction?

(A) V K Singh
(B) Yashwant Sinha
(C) Arvind Kejriwal
(D) Kapil Sibal

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

9. The “Order of the Chrysanthemum” is the highest award in which country?

(A) China
(B) Singapore
(C) Japan
(D) Australia

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

10. Which team has won the Men’s National Hockey Championship 2015?

(A) Karnataka
(B) Telangana
(C) Indian Railways
(D) Madhya Pradesh

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)
MORE INFORMATION
GATE Total InfoGATE 2019 BooksFree Notes
IES Total InfoIES 2019 BooksFree Mock tests
JAM Total InfoJAM 2019 BooksEngg Diploma
PSUs Total InfoM Tech Total InfoUGC NET Total Info
ENGINEERING BRANCHES
Aerospace EngineeringCivil Engineering Physics
Geology and GeophysicsMining EngineeringComputer Science
Agricultural Engineering Chemical Engineering Architecture and Planning
Instrumentation EngineeringMetallurgical EngineeringElectrical Engineering
Production and Industrial EngineeringElectronics and Communication EngineeringTextile Engineering and Fibre Science
MathematicsInformation TechnologyEngineering Sciences
Biotechnology Petroleum EngineeringLife Sciences
Mechanical EngineeringChemistry
What is McqSeries.com?

McqSeries.com is an online forum for multiple choice questions. This forum would be really-really helpful for those candidates who are preparing for various technical as well as non-technical examinations.

Why McqSeries.com?

Here at McqSeries.com you will find all important Mcqs, Notes, Interview Questions useful for Union Public Service Commission (like Civil Services Examination, Engineering Services Examination, Special Class Railway Apprentice, National Defence Academy, Combined Defence Services, etc.), Staff Selection Commission (like Combined Graduate Level, Junior Engineer, Food Corporation of India etc.), various public sector units (like DRDO, DMRC, BARC, BSNL, ONGC, etc.), Graduate Aptitude Test in Engineering (GATE), Indian Institute of Technology Entrance Examination(IIT-JEE) etc. and many other national and state level examination.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.