Current Affairs Quiz 2 June 2015

1. What was India’s rank among 133 nations on the Social Progress Index (SPI) ratings released globally on 8 April 2015?

(a) 129
(b) 101
(c) 49
(d) 14

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

2. India has recently decided to buy 36 Rafale fighter jets in ‘fly-away condition’ from which country?

(a) Canada
(b) Germany
(c) France
(d) Russia

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

3. Newly formed Mudra Bank will be part of?

(a) National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD)
(b) Reserve Bank of India (RBI)
(c) State Bank of India (SBI)
(d) Small Industries Development Bank of India (SIDBI)

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

4. India recently successfully test-fired its which nuclear-capable ballistic missile with a strike range of 350 km from a naval ship off the Odisha coast?

(a) Dhanush
(b) Agni-III
(c) Prithvi
(d) Tejas

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

5. China and which country recently held joint military drill code-named ‘Silk Road Cooperation-2015’ in Guangzhou?

(a) Nepal
(b) Pakistan
(c) India
(d) Sri Lanka

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

6. Which city was recently awarded the title of Global Earth hour Capital 2015?

(a) Thane
(b) Sydney
(c) Ottawa
(d) Seoul

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

7. Who has been appointed as the new Chief Election Commissioner of India on 8th April 2015?

(a) S Jaishankar
(b) V S Sampath
(c) Nasim Zaidi
(d) HS Barhma

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

8. Which city was named India’s Earth Hour Capital 2015?

(a) Rajkot
(b) Pune
(c) Thane
(d) Coimbato

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

9. National Safe Motherhood day was observed across India on?

(a) 11 April
(b) 12 April
(c) 13 April
(d) 14 April

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

10. An Asteroid numbered 316201 was recently named after?

(a) Viswanathan Anand
(b) Srinivasa Ramanujan
(c) Malala Yousafzai
(d) Bernard Shaw

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)
MORE INFORMATION
GATE Total InfoGATE 2019 BooksFree Notes
IES Total InfoIES 2019 BooksFree Mock tests
JAM Total InfoJAM 2019 BooksEngg Diploma
PSUs Total InfoM Tech Total InfoUGC NET Total Info
ENGINEERING BRANCHES
Aerospace EngineeringCivil Engineering Physics
Geology and GeophysicsMining EngineeringComputer Science
Agricultural Engineering Chemical Engineering Architecture and Planning
Instrumentation EngineeringMetallurgical EngineeringElectrical Engineering
Production and Industrial EngineeringElectronics and Communication EngineeringTextile Engineering and Fibre Science
MathematicsInformation TechnologyEngineering Sciences
Biotechnology Petroleum EngineeringLife Sciences
Mechanical EngineeringChemistry
What is McqSeries.com?

McqSeries.com is an online forum for multiple choice questions. This forum would be really-really helpful for those candidates who are preparing for various technical as well as non-technical examinations.

Why McqSeries.com?

Here at McqSeries.com you will find all important Mcqs, Notes, Interview Questions useful for Union Public Service Commission (like Civil Services Examination, Engineering Services Examination, Special Class Railway Apprentice, National Defence Academy, Combined Defence Services, etc.), Staff Selection Commission (like Combined Graduate Level, Junior Engineer, Food Corporation of India etc.), various public sector units (like DRDO, DMRC, BARC, BSNL, ONGC, etc.), Graduate Aptitude Test in Engineering (GATE), Indian Institute of Technology Entrance Examination(IIT-JEE) etc. and many other national and state level examination.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.