Current Affairs Quiz 10 June 2015

1. ‘iWatch’ banking is provided by :

(a) SBI
(b) Vijaya Bank
(c) HDFC Bank
(d) BOB Bank

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

2. In which state it is mandatory to vote in the elections to local bodies?

(a) Delhi
(b) Rajasthan
(c) Maharashtra
(d) Gujarat

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

3. Name given to the rescue operations to evacuate civilians affected by the domestic violence in Yemen :

(a) Operation Rashkak
(b) Operation Rahat
(c) Operation Karma
(d) Operation Himmat

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

4. ‘KISAN TV’ was announced in the budget :

(a) 2011-12
(b) 2012-13
(c) 2013-14
(d) 2014-15

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

5. Which of the following has not been a priority of Modi government?

(a) Skill development
(b) E-Biz project
(c)  Make in India
(d) Globalization of Indian farming

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

6. Which of the following public sector units is presently functioning completely on solar power?

(a) Integral coach factory, Chennai 
(b) Rail coach factory, Rae Bareli 
(c) Rail coach factory, Kapurthala 
(d) Rail coach factory, Kanchrapara

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

7. Which of the following soils of India is most suitable for cotton cultivation?

(a) Regular Soil
(b) Red Soil
(c) Alluvial Soil
(d) Laterite  Soil

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

8. Which of the following waterfalls is located in Goa?

(a) Dhunwadhar Falls 
(b) Dudhsagar Falls 
(c) Landshing Falls 
(d) Nokhalikai Falls 

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

9. Where are tropical evergreen forests found in India?

(a) Rajasthan
(b) Bihar
(c) Assam
(d) Odisha

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

10. The highest peak of Uttarakhand is :

(a) Kamet
(b) Kedarnath
(c) Badrinath
(d) Nanda Devi

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

 

MORE INFORMATION
GATE Total InfoGATE 2019 BooksFree Notes
IES Total InfoIES 2019 BooksFree Mock tests
JAM Total InfoJAM 2019 BooksEngg Diploma
PSUs Total InfoM Tech Total InfoUGC NET Total Info
ENGINEERING BRANCHES
Aerospace EngineeringCivil Engineering Physics
Geology and GeophysicsMining EngineeringComputer Science
Agricultural Engineering Chemical Engineering Architecture and Planning
Instrumentation EngineeringMetallurgical EngineeringElectrical Engineering
Production and Industrial EngineeringElectronics and Communication EngineeringTextile Engineering and Fibre Science
MathematicsInformation TechnologyEngineering Sciences
Biotechnology Petroleum EngineeringLife Sciences
Mechanical EngineeringChemistry
What is McqSeries.com?

McqSeries.com is an online forum for multiple choice questions. This forum would be really-really helpful for those candidates who are preparing for various technical as well as non-technical examinations.

Why McqSeries.com?

Here at McqSeries.com you will find all important Mcqs, Notes, Interview Questions useful for Union Public Service Commission (like Civil Services Examination, Engineering Services Examination, Special Class Railway Apprentice, National Defence Academy, Combined Defence Services, etc.), Staff Selection Commission (like Combined Graduate Level, Junior Engineer, Food Corporation of India etc.), various public sector units (like DRDO, DMRC, BARC, BSNL, ONGC, etc.), Graduate Aptitude Test in Engineering (GATE), Indian Institute of Technology Entrance Examination(IIT-JEE) etc. and many other national and state level examination.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.