Current Affairs Quiz 1 June 2015

1. Which country will host 19th SAARC summit?

(a) India
(b) Nepal
(c) Sri Lanka
(d) Pakistan

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

2. Which airport has recently bagged the prestigious Golden Peacock National Quality Award for the year 2015?

(a) Delhi International Airport Limited
(b) Veer Savarkar International Airport
(c) Chhatrapati Shivaji International Airport
(d) Trivandrum International Airport

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

3. What is the code name of the military operation in Yemen against Shia Houthi group?

(a) Operation Rahat
(b) Operation Thunderbolt
(c) Operation All Out
(d) Operation Decisive Storm

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

4. Who won the 2015 Miami Open Tennis women’s singles title on 5 April 2015?

(a) Carla Suarez
(b) Serena Williams
(c) Martina Hingis
(d) Maria Sharapova

ANSWER

ANSWER

Answer : (b)

5. Who won the 2015 Miami Open Tennis men’s singles title on 5 April 2015?

(a) Andy Murray
(b) Roger Federer
(c) Rafael Nadal
(d) Novak Djokovic

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

6. Who Arab poet recently won the Kumaran Asan World Prize for poetry?

(a) Adunis
(b) Naoemi Nye
(c) Suheir Hammad
(d) Elia Abu Madi

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)

7. Dronavalli Harika who was in news recently is related with which sport/game?

(a) Badminton
(b) Squash
(c) Snooker
(d) Chess

ANSWER

ANSWER

Answer : (d)

8. M Annadurai recently took over as director of ISRO Satellite Centre situated at?

(a) Hyderabad
(b) Thiruvananthapuram
(c) Bengaluru
(d) Ahmedabad

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

9. Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) has recently recommended which number as the single emergency number across the country?

(a) 100
(b) 108
(c) 112
(d) 101

ANSWER

ANSWER

Answer : (c)

10. Who was recently elected as the President of Confederation of Indian Industry (CII) for the year 2015-16?

(a) Sumit Mazumder
(b) Ajay Shriram
(c) Shobana Kamineni
(d) Rana Kapoor

ANSWER

ANSWER

Answer : (a)
GATE Total InfoGATE 2019 BooksFree Notes
IES Total InfoIES 2019 BooksFree Mock tests
JAM Total InfoJAM 2019 BooksEngg Diploma
PSUs Total InfoM Tech Total InfoUGC NET Total Info

General Knowledge Books

McqSeries.com is an online forum for multiple choice questions. This forum would be really-really helpful for those candidates who are preparing for examination conducted by Union Public Service Commission (like Civil Services Examination, Engineering Services Examination, Special Class Railway Apprentice, National Defence Academy, Combined Defence Services, etc.), Staff Selection Commission (like Combined Graduate Level, Junior Engineer, Food Corporation of India etc.), various public sector units (like DRDO, DMRC, BARC, BSNL, ONGC, etc.), Graduate Aptitude Test in Engineering, Indian Institute of Technology Entrance Examination etc. and many other national and state level examination.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares
CSPHCL Recruitment 2018 – 117 AE, JE & OtherApply Now!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.