Comprehension Ability – Exercise – 1

DIRECTIONS : (Question no. 1 to 3) Read the passage and answer the question based on it. Passage :
There is a widely held but mistaken belief that meetings are for solving problems and making decisions. For a start, the number of people attending a meeting tends to be inversely proportional to their collective ability to reach conclusions and make decisions. And these are least important elements. Instead hours are spent in side issues, playing elaborate games with one another.

1. According to author, meetings :

(a) Are a waste of time
(b) Help to solve problems
(c) Are a form of playing elaborate games
(d) Allow decisions to be made

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.

2. The words that show that many people believe meetings are important are :

(a) Widely held
(b) Collective ability
(c) Number of people
(d) Solving problems

Answer
Answer : (a)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.

3. The author believes in the sanctity of holding meetings for :

(a) Practical values
(b) Transactional Features
(c) Collective opinion
(d) Decision Making

Answer
Answer : (d)
Explanation
No answer description available for this question. Let us discuss.
Print Friendly, PDF & Email
MORE INFORMATION
GATE Total InfoGATE 2020 BooksFree Notes
IES Total InfoIES 2020 BooksFree Mock tests
JAM Total InfoJAM 2020 BooksEngg Diploma
PSUs Total InfoM Tech Total InfoUGC NET Total Info
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect. /*Radio Option*/